rolloverhome rolloverboven rollovertarieven rolloverover rollovercontact

RBL Telecom is opgericht in november 2010 en is een onafhankelijke aanbieder van telefonie. Op dit moment specialiseert RBL Telecom zich uitsluitend op het gebied van telefonie in de openbare telefooncellen in Nederland.

Op het hoofdkantoor van RBL Telecom werken zo'n 5 mensen. Daarnaast zijn er door het hele land nog ruim 15 werknemers verantwoordelijk voor de onderhoudswerkzaamheden en het schoonmaken van de telefooncellen. RBL Telecom hecht veel waarde aan kwaliteit, persoonlijke betrokkenheid en aan een goede uitstraling van de telefooncellen.
Eind 2010 heeft KPN B.V. de openbare telefooncellen overgedragen aan RBL Telecom. RBL Telecom ziet mogelijkheden om de telefooncel te behouden voor de Nederlandse burger en wil graag diverse gemeenten in Nederland de mogelijkheid bieden om voor haar burgers en bezoekers van de stad het openbaar telefoneren mogelijk te laten blijven.
Er zijn verschillende manieren waarmee je kan bellen in de telefooncel. In het grootste gedeelte van de telefooncellen kan er gebeld worden met muntstukken. Andere manieren zijn bellen met een creditcard of met de RBL Telecom Telefoonkaart. Deze is te bestellen via de site bij het contact formulier .

De telefooncel
Een telefooncel (in België ook wel telefoonkotje genoemd) is een kleine, meer of minder afgesloten ruimte met veel glas op een publieke plaats, waarin een munt- of kaart telefoon voor algemeen gebruik is gemonteerd.
Ze zijn vandaag de dag vooral nuttig voor reizigers zonder (werkende) mobiele telefoon en staan daarom meestal op stations en andere centrale plaatsen, zoals marktpleinen en hotels. In sommige (internationale) treinen en op veerponten zijn eveneens telefooncellen te vinden.

Geschiedenis
Aanvankelijk, na de invoering van de telefoonnetten in 1881 zijn er nog nauwelijks openbare telefoons in Nederland. Wel zijn er zogenaamde 'Spreekcellen', een soort hokje met een losse telefoon. Spreekcellen zijn er eerst alleen op de spoorweg- en tramstations, maar later ook in grote postkantoren en in andere openbare gelegenheden. Zo werd bijvoorbeeld in 1903, tijdens een grote paardententoonstelling op het Haagse Malieveld tijdelijke dergelijke spreekcellen opgesteld. In 1931 werd de eerste straattelefooncel in Nederland geplaatst op het Valeriusplein in Amsterdam. Deze telefooncel leek qua model een beetje op de Engelse rode telefooncel, maar was beige van kleur. Hier is er nog maar één van, deze telefooncel is te bewonderen in het Museum voor Communicatie in Den Haag.
In 1932 ontwierp Leendert van der Vlugt van het Rotterdamse bureau Brinkman en Van der Vlugt de bekend geworden standaard telefooncel. Dit model is meer dan 50 jaar in gebruik geweest, een exemplaar van de telefooncel van Brinkman en Van der Vlugt staat in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Ook is op 3 juni 2010 een Leendert van der Vlugttelefooncel in gebruik genomen in het Maankwartier, de Heerlense stationsomgeving. Het is in 1984 vervangen door een nieuw exemplaar, het PTT-groene vierkante model 1100. In latere jaren veranderde de telefooncel opnieuw van model, in 1993: de driekante cel en in 1995: de Telefoonzuil.
Nederlandse telefooncellen hebben weliswaar een eigen telefoon nummer, maar dat wordt nooit gebruikt of gepubliceerd. In het verleden zijn lijsten hiervan wel naar buiten gekomen, via het hackers tijdschrift Klaphek, maar sindsdien zijn deze nummers afgesloten voor inkomende gesprekken. In het buitenland bestaat de mogelijkheid vaak wel om iemand in een telefooncel op te bellen.

Munt versus kaart
In de meeste steden en dorpen zijn tegenwoordig wel een of meer telefooncellen. Telefooncellen met muntinworp zijn sterk gevoelig voor vandalisme en kraken; op diverse manieren is in de loop der tijd geprobeerd hier iets aan te doen, met name door de telefoonkaart in te voeren zodat er in de cellen geen geld meer aanwezig was. De komst en de snelle verspreiding van de mobiele telefoon heeft het belang van telefooncellen als communicatiemiddelen echter sterk doen afnemen. De Nederlandse wet schreef tot 2008 voor dat er één telefooncel per 5000 inwoners moest zijn, maar staatssecretaris Heemskerk maakte in dat jaar een eind aan die verplichting. Hierdoor zal de telefooncel geleidelijk aan verdwijnen uit het straatbeeld.

(Bron: Wikipedia, de vrije encyclopedie)

De CityCells lenen zich uitstekend als advertentie medium. Vanwege het opvallende design en de drukbezochte locaties garanderen deze objecten een zeer groot bereik en exposure. Klik hier voor het overzicht en voor meer informatie over de mogelijkheden.

Naam

E-mail

Bericht / Vraag


Copyright © 2013 RBL Telecom - All Rights Reserved
Niets uit deze site kan worden overgenomen, zonder toestemming van de auteur.
Design & Techniek by Twin Art & HPIT
Fotografie: Clear Channel Hillenaar